Klima Servisi

Klima servisi sektöründe eğitimli personelleri ile faaliyet gösteren firma yılların verdiği tecrübesini müşterileri ile paylaşmaktan gurur duyar. Klima servisi hizmetini kaliteli ve hesaplı sunan firma, tüm marka ve model klimalar için bünyesinde oluşturduğu uzman klima tamircisi ekibi ile İstanbul Avrupa yakasında 100'ü aşkın bölgeye haftanın 6 günü sunmaktadır. Klima tamir firması; uzman kadrosu ve size hizmet veren yakın servis noktaları ile her zaman hizmetinizde.

Garantisi bitmiş her marka ve model klima için servis hizmeti sunan firma, yaptığı işlemlere 1 yıl parça garantisi vermektedir. Klima ile ilgili her türlü servis ihtiyaçlarını gerçekleştiren firma; duvar tipi(split), salon tipi, kaset tipi, VRV ve VRF sistemleri içinde servis hizmeti sunmaktadır.

Klima cihazı için hızlı ve hesaplı teknik servis olanaklarını esnek olarak sağlayan firmadan klima tamiri, klima bakımı, klima tamiri, klima montaj, klima sökme, klima tesisatı (bakır boru) ve klima gaz kontrolü gibi klima servisi işlemlerini isteyebilir, 0212 321 11 57 numaralı telefondan servis isteğinde bulunabilirsiniz.

Klimadan koku gelmesinin nedeni nedir?

Klima bulunduğu ortamlardaki havadan etkilenerek zamanla hem iç aksamı hem de filtreleri tozlanır ve kirlenir. Bu durum kişilerin sağlığına olduğu kadar klimalara da yakından etki eder. Bu nedenle klimaların düzenli olarak yıllık bakımlarının yaptırılması gerekmektedir.

Klimada en çok kirlenen parçalardan ikisi drenaj tavası ve ön kısımda bulunan filtrelerdir. Klimanın çalışması sonucu oluşan yoğunlaşmayla birlikte biriken su drenaj tavasında toplanır ve oradan da drenaj borusu ile dışarı atılır. Drenaj tavasında oluşan çamurumsu birikinti de zamanla bakteri oluşur. Ayrıca ortamdaki kirli havanın yapıştığı filtrelerin de zamanla kirlenmesi ile birlikte bakteri oluşumuna yol açar. Bakteri oluşan alanlarda da belli bir süre sonra meydana gelen koku klima çalıştığı ortama verir.

Klimada oluşan koku nasıl giderilir?

Klimada koku oluşumu klima bakımı ile ortadan kaldırılabilir. Klima servisinin gelerek klima bakım ve kontrollerini yapması gerekmektedir. Ayrıca sık sık klima filtrelerini temizlenmesi unutulmamalıdır.

Klimadan ses geliyor ne yapmalıyım?

Klima kullanıcılarının sıklıkla şikayet ettiği konulardan birisi de klimadan ses gelmesidir. Klimadan neden ses gelir? Bu sorunun bir kaç sebebi vardır. İlk akla gelen klima montajının düzgün olarak yapılmamasıdır. Bunun tespiti için şunlara dikkat edilmeli. Klimadan ses geldiği esna da iç üniteyi yerinden sallayacak kadar bir titreşim var mıdır? Klima çalışma süresi arttığında yani yüksek fan hızında ses artıyor mu? Klima titreşimi artıyor ve sallanıyorsa klima montajı tekrar yaptırılabilir ya da klima iç ünitesinin sabitlenmesi gerekmektedir. Bunun dışında iç ünite fan motorunun balansı bozuk olabilir ya da balansı bozan bir parça olabilir. Bunların parçaların kontrol edilerek değişmesi gerekebilir. Klima iç ünitesin de hava yönlendirmesini sağlayan plastik parçalardan birisi yerinden oynamış ya da bozulmuş olabilir. Kontrol edilmesi gerekebilir.

Bunların dışında klimanın ses yapması esnasında titreşim ve ses çok hafifse bu normal bir durumdur. Klima marka ve modeline göre bunlar değişiklik gösterebilir.

Klima dış ünitesinden su damlatıyor ne yapmalıyım?


Klima dış ünitesinden su damlatması normal mi?

Zaman zaman klimanın iç ya da dış ünitesi su damlatır. Klima kullanıcıları için bazen bu durum can sıkıcı hale gelebilir. Klimanın çalışma prensibi sonucu az miktarda da olsa sıvı oluşur. Bu nedenle dış ünitenin yanında drenaj su tahliyesi hortumu vardır.

Drenaj hortumu belli bir süre sonra yosunlanma sonucu tıkanabilir, bu ve benzeri durumlar sonucu drenaj hortumu tıkanmalarında su dışarıya sağlıklı bir şekilde çıkamadığından birikme yapar ve iç ya da dış üniteye geri gider. Bunun sonucunda da klima su damlatır. Klima drenaj hortumunun eğiminin iyi bir şekilde ayarlanması gerekmektedir. Bunlarla birlikte klima iç ünitesinin kirlenmesi sonucu biriken toz parçacıkları dışarıya atılan suyla birlikte hortumda birikme ve tıkanma yapar.

Ayrıca klimada bazı sebeplerden dolayı iç ve dış ünite arasındaki ısı farkından dış ünitede buzlanma oluşabilir. Bu buz birikintisi belli bir süre sonra kendiliğinden eriyerek dış üniteden su akmasına neden olur.

Bunların önüne geçmek için belli aralıkla klima bakımı ve kontrolü yaptırılarak, bu durum engellenebilir.

Klimalarda kapasite hesabı nasıl yapılır?

Klima satın almak istiyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız klima kapasite hesabı sayesinde ihtiyacınız olan klimayı doğru şekilde seçebilirsiniz.

Klima kapasitesi, satın alınacak klimanın ve montaj yapılacak mekanın bulunduğu bölgeye, yapı malzemesine, pencere alanına, güneş ışığı alma miktarına, ortamda bulunan kişi sayısına, ek ısı kaynaklarına ve alanın büyüklüğüne göre belirlendiği bir matematiksel işlemdir. Klima servis ve keşif ekipleri tarafından yapılan klima kapasitesi hesabı, pek çok etkene bağlı olduğu için uzmanları dışında yapılmamalıdır.

Klima BTU hesaplama olarak da karşınıza çıkacak klima kapasite hesaplama sistemi her bölge için farklı değerlerle uygulanır. Yaşanılan yerin iklimine göre belirlenen katsayılar mekan büyüklüğü ile çarpılır ve buna mekanda yaşayacak her kişi sayısı için 600 BTU ilave edilir. Klima kapasite hesabı uzman teknisyenler ve keşif ekipleri tarafından yapılarak her mekan için özel olarak değerlendirilir.

Klima satın almak istiyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız klima kapasite hesabı sayesinde ihtiyacınız olan klimayı doğru şekilde seçebilirsiniz.

Klima kapasitesi, satın alınacak klimanın ve montaj yapılacak mekanın bulunduğu bölgeye, yapı malzemesine, pencere alanına, güneş ışığı alma miktarına, ortamda bulunan kişi sayısına, ek ısı kaynaklarına ve alanın büyüklüğüne göre belirlendiği bir matematiksel işlemdir. Klima servis ve keşif ekipleri tarafından yapılan klima kapasitesi hesabı, pek çok etkene bağlı olduğu için uzmanları dışında yapılmamalıdır.

Klima BTU hesaplama olarak da karşınıza çıkacak klima kapasite hesaplama sistemi her bölge için farklı değerlerle uygulanır. Yaşanılan yerin iklimine göre belirlenen katsayılar mekan büyüklüğü ile çarpılır ve buna mekanda yaşayacak her kişi sayısı için 600 BTU ilave edilir. Klima kapasite hesabı uzman teknisyenler ve keşif ekipleri tarafından yapılarak her mekan için özel olarak değerlendirilir.

Oda metrekaresini 2,2 ye bölüp 1000 ile çarparsanız yaklaşık soğutma ihtiyacını bulabilirsiniz. 30/2,2 *1000 = 13636 btu/h bu sonuca göre 12000 btu/h yeterlidir.

Biraz daha teknik olan pratik klima hesabına göre de (keşif ekipleri bunu kullanır)

Oda m²si bölge katsayısı ile çarpılır, kişi sayısı içinde kişi başı 600 Btu/h eklenir. Aydınlatma gücü 500 W üzerindeyse her 1W için 3,412 btu/h eklenir.

Klima Hesabı Nasıl Yapılır?

Klimalarda inverter ne demek?

Yapılan araştırmalarda bir klimanın en çok ne zaman elektrik tükettiği incelenmiş ve çıkan sonuçta klimaların en yüksek akımı durduktan sonra tekrar çalışmaya başladıkları ilk anda çektikleri tespit edilmiştir. Bu araştırmalar ışığında hiç durmayan ve durması gerektiği anda rolentide çalışmaya devam eden bir kompresör üzerine çalışıldı. İşte klimada inverter teknolojisi böyle geliştirildi.

İnverter teknolojisi kullanım ihtiyacına göre kompresör devrini otomatik olarak düzenlemektedir. Enerji artışını sadece gerekli olduğu hallerde sağlayarak gereksiz sarfiyatın önüne geçer, minimum ve maksimum aralıklarda çalışırlar.

İnverter teknolojisine sahip olmayan cihazlar, sadece maksimum gerekliliklere uygun işleyiş sergilediklerinden ötürü düşük kapasite gereken anlarda dahi en üst sevide enerji tüketimi yaparlar.

İnverter teknolojisi ihtiyaçlara göre değişken çalışma kapasitesine sahip olduğu için demeraj akımı ve aşırı güç tüketimi olmamaktadır.
*Motor çalıştırıldığı andan tam devrini alıncaya kadar geçen sürede normal akımının çok üzerinde akım çeker. İşte buna demeraj akımı denir.

İnverter ne demek?

İnverter kelimesi, İngilizce kökenli bir kelimedir ve anlamı çevirici demektir. İnverter kelimesinin klima için kullanımı elektirik akımının şeklinin çevrilmesidir. İnverter klima kompresörleri rölantide iken dalgalı şebeke akımı ile değil doğru akım motorlarıyla çalışırlar. Klima ısıtma soğutma yapmadığı zaman enerji tasarrufu ve güç istikrarı inverter teknolojisi ile sağlanır.

İnverter Klimaların Farkı Nedir?

Klimanın çalışma prensibi nasıldır?

Klima kelimesinin İngilizce 'de kullanımı "air conditioning" ifadesidir. "Air" kelimesi Türkçe'de hava anlamına, "conditioning" ise koşullandırmak anlamına gelmektedir. Kısacası mevcut havanın koşullarının değiştirilmesi yani iklimleme olarak da ifade edilebilir. Ancak Türkçe 'de ağırlıklı olarak kullanılan klima kelimesi görüldüğü gibi İngilizce air conditioning ifadesi ile benzememektedir. Bununla birlikte iklimlendirme ifadesi de otomobil sektöründe kullanılmaktadır. Bu ifade de İngilizce "climatization" kelimesinden gelmektedir. climatization ise "climate" kelimesinden türemiştir ve "Fransızca karşılığı da "climat" dır. Türkçesi ise iklim anlamına gelmektedir. Yani sonuçta klima kelimesi büyük bir ihtimalle Türkçe'ye Fransızca "climat" kelimesinden geçmiştir. Ancak yaptığı iş den dolayı iklimlendirme cihazı olarak da tanımlanmaktadır.

Klimalar dikkat çekici fiziksel özellikleri ile genellikle iç mekan soğutmasında kullanılır. Klima sisteminin 2 temel amacı vardır. Birincisi havayı soğutmak ikincisi de havanın nemini azaltmak. Sıcaklığı ve nemi düşürülen ortam bu sayede daha konforlu hale gelmektedir. Genel çalışma prensibi ise her mutfakta bulunan buzdolabı mantığına benzemektedir. Soğutulmak istenen mekan, buzdolabının yiyecek bölmeleri olarak kabul edilebilir. Klima sistemi ise buzdolabının içerisindeki tertibat ile aynı prensipte çalışır.

Klimanın çalışma yöntemi, belirli bir basınç altında bulunan sıvı haldeki akışkanın istenilen sıcaklıkta buharlaştırılması ve buhar halden tekrar sıvı hale döndürülmesidir. Sıvı haldeki materyale basınçla birlikte ısı emdirilerek gaz faza dönüştürülür, bu işleme faz değişimi de denir. Çevrim malzemesi olarak kullanılan gaz bir kompresör aracılığıyla emilip sıvılaştırılır. Çalışma prensibini termodinamiğin ikinci kanunu açıklar. Klimalarda kullanılan özel kimyasal bileşikler sayesinde buharlaşma sağlanarak bu faz dönüşümünün özelliğinden yararlanılır. Kapalı bir bobin sistemi ile buharlaşan akışkan tekrar yoğunlaştırılarak bir döngü oluşturulur.

İlgili bileşiklerde bunların nispeten düşük sıcaklıklarda değiştirme özelliklerine sahip soğutucu vardır. Klimalar aynı zamanda soğutucu bobinler üzerinde sıcak havayı hareket ettiren fanlar içerir. Sıcak hava soğutucunun üzerinden akarken düşük basınçlı evaporatör bobinleri soğutucu içindeki ısıyı emer ve sıvıdan gaza geçiş gözlenir. Soğutmayı verimli tutmak için klima, soğutucu gazı tekrar sıvı faza çevirir. Bunu yapmak için yüksek basınç altında kompresöre gaz koyulur ve işlem istenmeyen ısı meydana getirir. Gazın sıkıştırılması ile oluşturulan tüm ekstra ısı ardından kondansatör rulo olarak adlandırılan ikinci bir bobin grubu ve bir ikinci fan yardımıyla açık havada boşaltılır. Gaz soğur, bir sıvıya geri döner ve süreç yeni baştan başlar. Sonsuz ve mükemmel çevrim: sıvı soğutulur, faz dönüşümü ısı emmesiyle olur, sıkıştırılır ve faz yeniden sıvıya döner.

Klimanın ana bileşenleri nelerdir?

Klimalarla bulunduğumuz ortamın ısısını istediğimiz gibi ayarlayarak, yaz aylarında ortamı soğutabilir, kış aylarında ise istediğimiz gibi bulunduğumuz ortamı ısıtabiliriz. Klima sistemi genellikle kapalı bir sistemdir ve düşük basınç ile yüksek basınç olarak iki farklı hattı mevcuttur. Sistemi oluşturan bileşenler ise şu şekildedir.

Kondenser : Kondenser (sıcak serpantin) ısıyı dağıtır. Bu serpantinde, gaz çevreleyen havaya ısısını vererek yoğunlaşır ve sıvı hale gelir.

Evaporatör : Evaporatör (soğuk serpantin) ısıyı toplar. Bu serpantinde sıvı haldeki soğutucu gaz kaynar ve çevreleyen havadan ısıyı alırken gaz hale dönüşür.

*Evaporatör Nedir?

Soğutma sistemlerinde kullanılan buharlaştırıcının bir diğer adı da evaporatördür. Buharlaştırıcı soğutma serpantini de denir. Buharlaştırıcı; soğutma sisteminde, soğutucu akışkanın sıvı olarak girip buharlaştıktan sonra gaz olarak çıktığı bölümdür. Soğutucu akışkan, evaporatörün kanallarına girince ısıyı, soğutulan maddeden yada ortamdan soğurur ve ısıyı ortamdan absorbe ederken de kaynamaya başlayarak buharlaşır. Bu işlemler sonucunda evaporatör, tüm sistemin genel amacı olan soğutma olayını gerçekleştirir.

Soğutucu gaz : ünitenin hayati kısmıdır. Bu, sıvı halden gaz hale dönerken, ısı emme daha sonra ısısını vererek tekrar yoğunlaşıp sıvı hale dönüşme özelliğine sahip kimyasal bir gazdır.

Kompresör : Evaporatörden gelen soğuk gazı sıkıştırır. Böylece gazın sıcaklık ve basıncı artar. Daha sonra kompresör ısıyı dağıtmak için ısıtılan gazı kondensere gönderir.

Isı pompaları ısıtma veya soğutma amacına göre soğutucunun akış yönünü otomatik olarak değiştiren bir mekanizmayı da içerir.

Klima çalışma prensibi

Hava filtreleri ne sıklıkta temizlenmelidir?

Serinleme ve ısıtma amaçlı kullanılan klimalar bakımlarına dikkat edilmezse insan sağlığını olumsuz olarak etkileyebilir. Ortamdaki havayı içine çekip yerine soğuk/sıcak hava üfleyerek ortamı soğutmaya/ısıtmaya yarayan araçtır. Bunun dışında havanın içinde bulunan bakteri ve kirli havayı filtrelerinde süzerek daha sağlıklı bir ortamda oluştururlar. Lakin klimanın fitrelerin bakımlarını zamanında ve doğru yapmazsak, kötü havayı bize verip sağlıksız bir hava solumamıza neden oluyor.

Uzmanlardan tarafından bakımı ve mevsim ayarlaması yapılmayan klimaların veriminin düşeceği, enerji sarfiyatının artacağı ve sağlıksız ortamlara yol açacağı belirtilmiş, duvar tipi ve multi sistem klima cihazlarının filtrelerinin yaklaşık 15-30 günde bir temizlenmesi gerektiği bildirilmiştir.

Ev iş yerlerinde yaygın kullanılan klimaların, yanlış sıcaklık değerlerinde çalıştırılmaları, iç ünite bakımları ve temizlikleri düzenli yapılmadığı için sağlık açısından ciddi riskler yaratacağı sık sık belirtilmiştir.

Ölümlere neden olan lejyoner hastalığının bakımı yapılmadan kullanılan klimaların yarattığı en önemli tehlike olduğuna işaret eden uzmanlar, vatandaşların klima alırken ilk olarak verimliliği ifade eden COP değeri yüksek cihazları tercih etmelerini istedi. BTU/h değerinin ise gereğinden fazla olmaması gerektiğini bildirirken, klimanın mutlaka ulusal ve uluslararası standartlara uygunluk belgeleri olması gerektiğini de aktardı.

Bakımı yapılmayan ve mevsim ayarlaması yapılmayan klimaların verimi düşer, enerji sarfiyatı artar ve sağlıksız ortamlar oluşmasına yol açar. Çünkü bakımı yapılmayan klimalar ideal filtreleme yapamayacağından toz ve partiküller ortamda kalır, küf mantarları oluşmasına neden olurlar. Bu da baş ağrısı, sinüzit, kronik yorgunluk, burun kanaması, yüz felci, astım, alerji ve lejyoner gibi ciddi hastalıklara yol açabilir. Geçmişte yeni doğan ünitelerinde yaşanan, klima bakımı kaynaklı bebek ölümleri gibi acı tecrübeleri tekrar yaşamamak için de hastane yönetimlerinin çok daha hassas davranmaları gerekmektedir. Duvar tipi ve multi sistem klima filtreleri yaklaşık 15-30 günde bir temizlenmelidir. Bu süreler ortamın tozluluk derecesine göre değişebilir.

Ayrıca periyodik bakım ve temizliğin yanı sıra sıcaklık ayarının hiçbir zaman 23 derecenin altına getirilmemeli, nem düzeyinin her zaman yüzde 50 olarak ayarlanması gerekmektedir.

Klima filtresi nasıl temizlenir?

Öncelikli olarak klima ön panel kapağı açılıp altındaki ki filtre/filtrelerin çıkarılıp suyun altında iyice yıkanarak temizlenmesi gerekir. Temizlenen filtreler kurutulmadan yerine takılmamalı ve ağır koku barındıran temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır.

Klima ortamdaki havayı nasıl ısıtır veya soğutur?

En basit anlatımla klima iç ortamdaki havayı iç ünite içerisinde bulunan ısı eşanjöründen geçirerek soğutma veya ısıtma işlemi yapmaktadır.

Klimanızın performansından şikayetiniz varsa 0212 321 11 57 numaralı telefondan Klima Servisi çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Klima dış ortamdan taze hava alır mı?

Split klimaların pek çok modelinde nem kontrol ve taze hava fonksiyonu yoktur.

Klima havayı nasıl ısıtır?

Detaylı olarak bakarsak; Isı pompası (heat pump) özellikli klimalar elektrik enerjisini direkt olarak ısıya çevirmek yerine dışarıdaki ısıyı içeriye taşıyarak ortamı ısıtırlar. Heat pump özelliği olan klimalar soğutmayı gerçekleştirdikleri gibi ısıtmayı da R22 gazını yoğuşturarak ve buharlaştırarak gerçekleştirirler. Isıtmanın yapılabilmesi için dış üniteden geçen gaz buharlaşarak dışarıdaki ısıyı emer ve iç üniteye geldiğinde yoğunlaşarak emdiği ısıyı ısıtılması istenilen ortama bırakarak ısıtmayı gerçekleştirir.

Klima havayı nasıl soğutur?

Klima cihazları R22-R410 gazının buharlaşma ve yoğunlaşma özelliğinden faydalanarak ortamda bulunan ısıyı dışarı atarlar. Split klimalarda iç ünite içinden geçen gaz ortamdaki ısıyı emerek buharlaşır. Bu sayede ortam soğur. Buharlaşan R22 gazı dış üniteye geldiğinde yoğuşur ve emdiği ısıyı dışarı atar. Bu işlem gerçekleşirken yalnızca iç ve dış ünitedeki fan motorları ve gazın cihaz içindeki dolaşımını sağlayan kompresör elektrik enerjisi harcar.

Klimaların ne kadar iyi ısıttığı veya soğuttuğu dış ve iç hava sıcaklığına bağlıdır. Dış hava sıcaklığı arttıkça klimaların soğutma performansları düşer. Dış hava sıcaklığı düştüğünde ise ısıtma performansları düşer.

Klimanın insan sağlığına zararı var mıdır?

Yaz yaklaşıyor ve her sene daha fazla kendini gösteren sıcaklar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Küresel ısınma, çevresel faktörler, bunaltıcı hava, kişiyi çileden çıkartıyor. Bu sıcaklardan korunmak isteyenler ve ferahlamak isteyenler klima cihazını tercih etmektedirler.

Yaz günlerinde ferahlatıcı etki veren cihaza gün geçtikçe rağbet artmaktadır. Serinletme gibi rahatlığı ve yararı dokunsa da, klimanın zararları azımsanmayacak kadar fazladır. Bilinçsiz kullanımlar, kas ağrısına, grip, tutulmalara neden olabilmektedir. Ev ya da iş ortamına “legionella” mikrobu salgılayarak, akciğerlerde enfeksiyona neden olabilmektedir. Zatürree gibi birçok ciddi hastalığa zemin oluşturabilmektedir.

Sıcaklardan korunabileceğimiz en etkili çözümlerin başında yer alan klimanın, yanlış ve sürekli kullanılması birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Özellikle solunum yollarını olumsuz etkileyen ve doğada bulunan mikropları bünyesine çekerek ortama yayan cihaz, alerjik reaksiyonlara da sebebiyet verebilmektedir. Bağışıklık sistemini zayıflatarak vücut direncini azalmasına neden olarak, kişinin ciddi rahatsızlıkları kapma riskini artırmaktadır. Ortamı buharlaştıran ve nemlendiren soğutma aleti, bakterileri etrafa yayıyor. Bu bakteriler kalabalık ortamda daha fazla yoğunlaşıp; sinüzit, bronşit, renit gibi rahatsızlıklara neden olmaktadır. Kulak, diş iltihaplanmaları, ateşlenmeye neden olmaktadır.

Modern yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan ve artık kış mevsiminde bile kullanılmaya başlanan klima, öksürük, baş ağrısı, boyun, kas tutulmaları, ciltte kuruluk, dudak çatlaması gibi olumsuz durumlara zemin oluşturmaktadır. Artrit, Nörit gibi nadir görülen vakalara da neden olmaktadır. Klima çarpması gribal enfeksiyonlara, soğuk algınlığına, nezle gibi sorunlara yol açabilmektedir. Vücudun ısı dengesini alt üst eden ve kilo alma riskini artıran cihaz, bağımlı da yapabilmektedir. Sürekli klima kullanan kişiler, ortam serin olsa da klima kullanma gereksinimi duyarlar. Soğutma cihazı, değişik ve tehlikeli virüsleri barındırma ve etrafa yayma özelliğine de sahiptir. Bu da ölümcül hastalıklarla karşılaşma riskini artırmaktadır.

Klimanın zararları, yararından fazla kişiyi etkisi altına almaktadır. Klimayı doğru kullanmak bir nebze olsun olumsuz durumlardan koruyabilir. En etkili korunma yöntemi, filtrenin orijinal ve kaliteli olmasına dikkat edilmesidir. Kalitesiz ve orijinal olmayan filtreler, mikrobu daha fazla çektikleri için etrafa mantar, küf, virüs, bakteri gibi faktörleri yayabilmektedirler. Bu da hastalıkların vücuda daha kolay yerleşmesini sağlamaktadır. Özellikle araba klimaları kişiyi daha fazla olumsuz etkilemektedir. Klima filtresinin bakımı, temizliği düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Küresel ısınmanın karşısında kendinizi savunmasız hissediyorsanız ve klimayı kullanma mecburiyetiniz var ise ortamı yavaş yavaş soğutunuz ya da ısıtınız. Ani hava değişimleri sizleri olumsuz etkileyebilmektedir. Klima ayarının hep aynı derecede kalması sakıncalıdır. Arada ayarları düşürmeniz de fayda vardır. Klima derecesinin en yükseği 25 santigrat olmalıdır. Ve bu derecenin altında ayarları kullanmayı tercih ediniz. Gece bu cihazı kullanmamaya dikkat ediniz. Klima ortamında sigara içmeyiniz ve ortamı sık sık havalandırınız. Klimanın hemen önünde bulunmayınız.

VRF klima sistemi nedir?

VRF; Variable Refrigerant Flow kelimelerinin kısaltmasıdır. Anlamı Değişken Soğutucu Akışkan Debisi'dir.

VRV ise; Variable Refrigerant Volume kelimelerinin kısaltmasıdır. Anlamı Değişken Debili Soğutucu Akışkan Hacmi'dir.

Sıkça birbiri ile karıştırılan VRF ve VRF sistemler aynı teknolojik sistemler olup ayrı markalar tarafından kullanılırlar. VRF VRV sistemlerde havayı işleyen belli bir sayıya kadar iç ünite (64 adete kadar) modüler bir dış kondens üniteye bağlanır.

VRF, bir dış ünite ile birden fazla iç ünitenin kontrol edildiği klima sistemidir. Bir VRF Klima Sistemi, binanın değişen kapasite ihtiyaçlarına bağlı olarak soğutkanın akışını kontrol eder. VRF Klima Sistemi bina dışında bulunan dış ünite ve bina içindeki yaşam alanlarını soğutmak ve/veya ısıtmak amacı ile kullanılan iç ünitelerden oluşur.

VRF Klima Sistemlerini, klasik split klimalardan ayrılan en büyük özelliği; değişken gaz debisi sayesinde enerji tasarrufu ile birlikte çalışıp kullanıcıların konforunu en yüksek seviyede tutmasıdır. Çevreye maksimum özen ve saygı gösteren sistem, enerji tasarrufuna odaklanmış, gelişmiş uygulama esnekliği sağlar. Çok katlı bir plazadan, bir tek villaya kadar yeni yapılan veya mevcut her türlü yapıda tam bağımsız kontrol imkanı sağlamaktadır.

VRF Klima Sistemleri; gelişmiş kontrol ve akış denetim üniteleri ile donatılmıştır. Gerektiği kadar soğutucu akışkan, doğru faz ve doğru zamanda ihtiyaç duyulan yere sevk edilerek ısıtma ve soğutmada kullanılması sağlanmaktadır. VRF Klima Sistemleri; alışılmış split klima sistemlerinden bir soğutucu hattında isteğe bağlı olarak farklı HP kapasite aralığında ki bir dış ünite ve birden fazla iç üniteye bağlanabilmektedir.

Soğutucu akımı inverter kontrollü bir kompresör veya kompresörlerle çeşitlendirilerek, havası şartlandırılmış mekanlara göre soğutucu akışkanın uyum göstermesi sağlanır. İleri düzey bir kontrol sistemi ısıtma ve soğutma modları arasında geçiş sağlar.

VRF Klima Sistemleri 2 farklı sistemden çeşidi vardır. Heat Recovery VRF (aynı anda hem ısıtma, hem soğutma) Heat Pump VRF (aynı anda sadece ısıtma yada sadece soğutma) VRF Klima Sistemleri; ofisler, alışveriş merkezleri, lüks apartmanlar, villalar, restoranlar, plazalar, oteller gibi birbirinden bağımsız havalandırma uygulamalarının kullanılmasının gerektiği yerlerde başarıyla kullanılır.

Bilgilendirme

Sitemizde tanıtım amaçlı kullanılan logo ve markalar ilgili firmanın tescilli markasıdır. servisitr.com adı geçen markaların ürünlerinin yetkili servisi olmayıp, teknik servis hizmeti vermektedir.


Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Sitemizi kullandığınız sürece Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Bilgi Al

ADRES

Çağlayan Mah. Halk Sok. No:5/A
Kağıthane / İstanbul
Hafta içi ve cumartesi 09:00 - 19:00

TELEFON

0212 321 11 57
0212 294 88 30

E-MAİL

iletisim@servisitr.com